Gebruikte verpakking

Recycling.Soms vragen onze klanten of we alleen gebruikte verpakkingsmaterialen willen gebruiken voor het drukwerk. Dat doen we graag. We gebruiken dan alleen gebruikte dozen als verpakkingsmateriaal en papierafval (die we overhouden als drukwerk wordt aangeleverd) als opvulmateriaal.

Must see

Bijzondere documentaire over de uitputting van hulpbronnen. Een geanimeerde documentaire van 34 minuten over de uitputting van onze hulpbronnen en de onmogelijkheid van oneindige groei op een eindige planeet. A must see. Klik hier

Folie

Milieuvriendelijke verpakking. Naast hergebruikte verpakkingen bieden onze leveranciers ook milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Het is biologisch afbreekbaar en kan zo de GFT-bak in.

Duurzame bedrijfsfiets

Woon/werkverkeer: het visitekaartje van uw bedrijf. De fiets is het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Meer fietsen betekent minder uitstoot van broeikasgassen en in de stad ben je ook nog eens sneller. Vaak wonen mensen op betrekkelijk korte afstand van hun werk. Veel werkgevers hebben dan ook een fietsenplan voor het woon/werk-verkeer. Het zorgt voor gezondere werknemers, minder ziektekosten en productieverlies en meer ruimte bij het bedrijf.

Fair Transport

Van A naar B zonder CO2. Rederij Atlantis uit Den Helder is ambassadeur voor de nieuwe zeilende handelsvaart. De duurzame ondernemer ontwikkelde een prototype van een zeilend vrachtschip: de schoenerbrik Tres Hombres. Met de Tres Hombres kun je pakketten van een paar kilo tot pallets van een kuub of meer schoon laten vervoeren.

Zeg het met bamboe

Uitdragen van het duurzame ondernemersbeleid. De eerste indruk is belangrijk. De presentatie in eigen huis of op een beurs zegt alles. Als u het duurzame ondernemersbeleid wilt uitdragen, zeg het dan met bamboe.